Стопкадър novini.bgУпрваляващата коалиция се тресе от скандали и може да се

...
Стопкадър novini.bgУпрваляващата коалиция се тресе от скандали и може да се
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да се знае дали това е правителство на промяната, или правителство-параванче

Стопкадър novini.bg

Упрваляващата коалиция се тресе от кавги и може да се разпадне.

Както писахме, парламентарната група на „ Продължаваме промяната ”- Демократична България не влезе в залата на Народно заседание през днешния ден.

" Тази заран групата на ПП-ДБ няма да влезе в зала, тъй като ясно предупредихме, че това, което се случва, е неприемливо. Подмяната на Иван Гешев с Борислав Сарафов - ние поискахме да изслушаме министъра на правораздаването. Бяхме блокирани от скритото болшинство на ГЕРБ, ДПС и " Възраждане ", съобщи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната "  Кирил Петков.

По думите му спогодба е във всички регулатори да има хора, претенденти с безупречна известност, като тази спогодба е била нарушена.

" Ако някой си мисли, че това ще бъде цената - всички регулатори да бъдат сменени с това прикрито болшинство на ГЕРБ, ДПС и " Възраждане ". Няма по какъв начин да дадем контролите на това болшинство ", допълни Петков, написа novini.bg.

Докато държавното управление се пробва да работи, то служи като параванче, едно друго болшинство, ще вземе регулаторите, съобщи от своя страна и съпредседателят на ДБ Христо Иванов. И подсети, че с цел да има държавно управление, те били създали огромни отстъпки.

Иванов изрази и подозрение, че се готви избор на нов основен прокурор, който щял да бъде непосредствен до президента Румен Радев. 

" Отговорното деяние е да има държавно управление, само че държавно управление на промените. Призоваваме към разсъдък и диалог “,  сподели той.

" Правителството не се скапва, само че би трябвало да се дефинира дали ще е държавно управление на смяната, или правителство-параванче “, разяснява още Христо Иванов.

Ще има ротация, в случай че има реформаторско държавно управление, предупреди  още Христо Иванов. 

В края на трибунката Петков съобщи, че в случай че някой си мисли, че ще има единствено едно говорене по медиите, грубо се лъже. Той заяви, че през днешния ден следва да има декларация след края на днешния ден какво ще последва, в случай че се продължи промяната на значимите тематики с дребни такива. 

На въпрос оставка може ли да има, Петков отговори ясно: " Потенциално, да ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР